Movie :
    CroatianEnglishGerman
Blitz Cinestar

Oldboy (2013)


Mnogi će se složiti da Spike Lee nije ni bleda senka režisera koji je bio, izuzev u nekoliko poslednjih dokumentaraca, i bila je gotovo iznenađujuća vest da će se latiti rimejka odličnog filma Old Boy reditelja Park Chan-Wook-a. Donosim vam prevedeni trejler filma pa da pogledamo zajedno o čemu se tu radi.
Video: Oldboy (2013)

Filmofilima ne treba posebno predstavljati (originalni) film Old Boy, dobitnika Grand Prix nagrade Kanskog festivala 2004 godine kome je Zlatna Palma izmakla zbog Michael-a Moore-a. Radi se o drugom delu osvetničke trilogije Park Chan-wook-a, manifesta manipulacije, virtuoznosti, okrutnog nasilja koji ni posle deset godina nije izgubio na snazi i modernosti. Ali s obzirom na odbojnost amerikanaca da gledaju film na egzotičnom jeziku sa titlovima bilo je samo pitanje vremena kada će se napraviti holivudski rimejk ovog filma. Ono što će frapirati one koji su pogledali original je činjenica da je Spike Lee gotovo koritio Copy/Paste metodu u filmu: kadrovi, uglovi snimanja, izgled i izražavanje protagonista su…isti kao u originalu. Nedostatak inspiracije ili želja da se bude što približniji originalu? Ko to zna. Što se glumačke ekipe tiče, tu ćemo se svi složiti da je dobra, naročito glavni protagonisti Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Elizabeth Olsen i Sharlto Copley. Film izlazi 11 oktobra 2013, kada ćemo imati konačni sud o ovom filmu.

Glavni junak ove priče o kazni i osveti je muž i otac čija su neverstva opšte poznata. Jednoga dana on biva kidnapovan i zarobljen. On ne zna zbog čega se nalazi u zatvorskoj ćeliji, niti zna ko ga je tamo smestio. Nesrećni čovek pokušava da sačuva razum u krajnje čudnim uslovima. Kada čuje da mu je žena ubijena, počinje da kopa tunel da bi pobegao. Pre nego što mu to uspe, nakon 20 godina provedenih u ćeliji, on biva oslobođen. Dobija mobilni telefon i novac i saznaje da ima samo pet dana da pronađe one koji su ga zatvorili i ubili mu ženu. Naš junak ne može ni da pretpostavi kakva sudbina ga tek čeka…
Do not forget to like and share this articles :
 
Support : BLITZ | IMAX BOX | Blitz Cinestar Blog Is International Movies Online Watch Free
© 2013 Blicz CineStar Tv | Action Thriller | Disclaimer | DMCA | Web Portali | Movie News | and More