Movie :
    CroatianEnglishGerman
Blitz Cinestar

The Dark Knight Rises (2012)


Došao je iz noći i ima krila, novo fancy odjelo i hrpu novih gadgeta. Naravno, on je novi Batman i nekako liči na Christiana Balea. 'Vitez tame' se nastavlja tamo gdje je 'Batman: Početak' stao, a u glavnoj ulozi opet imamo impresivnog Balea. Naravno, preko noći on je gothamski dobročinitelj i heroj broj jedan – Batman – a preko dana je Bruce Wayne, uspješan businessman koji živi luksuznim životom. Cijela priča počinje kada se Batman udružuje s policijskim narednikom Jamesom Gordonom (Gary Oldman) i odvjetnikom Harveyem Dentom (Aaron Eckhart) kako bi zajedničkim snagama, jednom zauvijek, očistili Gothamske ulice od kriminala i nasilja.

Trojka je isprva učinkovita, no uskoro postaje plijenom sve snažnijeg kriminalca poznatog jedino pod nazivom Joker (Heath Ledger). On gura Gotham u anarhiju i tjera Viteza tame sve bliže tome da prijeđe tanku liniju između herojstva i odmetništva. Scenarist i režiser Cristopher Nolan ('Prestiž', 'Memento') dobro je upoznat s glavnim herojem, te ostalim likovima koje u sebi krije Gotham City jer je upravo on sjedio na režiserskoj stolici kada se snimao 'Batman: Početak' i svi su bili oduševljeni njegovim radom – kritičari, publika, ali i producenti koji su mu odlučili ponovo povjeriti Batmana u ruke. U ovom novom poglavlju serijala o Batmanu on vraća legendarni lik njegovom početku, ponovno prikazujući kako je milijarder Bruce Wayne postao enigmatični borac protiv kriminala, svijetu poznat pod imenom Batman. Već samim svojim postojanjem promijenio je Gotham City, ali ne nabolje, jer je svojom odlučnom borbom protiv kriminala privukao još veće zlo i još teže posljedice.

Eight years on, a new evil rises from where the Batman and Commissioner Gordon tried to bury it, causing the Batman to resurface and fight to protect Gotham City... the very city which brands him an enemy. Director: Christopher Nolan Writers: Jonathan Nolan (screenplay), Christopher Nolan (screenplay),  The Dark Knight Rises
(2012) on IMDb » Stars: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy
Do not forget to like and share this articles :
 
Support : BLITZ | IMAX BOX | Blitz Cinestar Blog Is International Movies Online Watch Free
© 2013 Blicz CineStar Tv | Action Thriller | Disclaimer | DMCA | Web Portali | Movie News | and More